Actueel

Nieuws

Grote attentiewaarde bij nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws donderdag 14 april 2022

Grote attentiewaarde bij nieuwbouwprojecten

Bij de uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten is het belangrijk om geïnteresseerden en belanghebbenden te informeren over het bouwproject. Een van de mogelijkheden daartoe is het plaatsen van informatieborden nabij het bouwproject. Het informatiebord zorgt voor een grote attentiewaarde van het project en de betreffende uitvoerder en andere betrokkenen. Vaak worden de informatieborden vervaardigd uit kunststof platen. Naast HPL plaat is   PVC schuimplaat   hiervoor een veel gebruikte kunststof.

Unieke kenmerken van PVC schuimplaat

In vergelijking met massieve platen hebben PVC schuimplaten vanwege de geschuimde kern een lichter gewicht. Ondanks de geschuimde kern zijn deze kunststof platen sterk en slagvast. Voor de korte en middellange termijn zijn PVC schuimplaten uiterst geschikt als basismateriaal voor buitenreclames. Daar deze platen goed te decoreren zijn met folie en te bedrukken zijn door middel van de digitale print- en zeefdruktechnieken heeft de ontwerper een grote creatieve vrijheid bij zijn ontwerp. De meest briljante digitale- en zeefdrukresultaten kunnen worden gerealiseerd door een uitvoering met een hoogwit oppervlak te kiezen.

Uitstekend te bewerken

PVC schuimplaten laten zich uitstekend bewerken. Zo behoren de mechanische bewerkingen zoals boren, zagen en frezen tot de mogelijkheden. Daarbij zijn deze schuimplaten ook warm te buigen, te verlijmen en thermisch te vormen.

Een uitgebreid leveringsprogramma

Op   vinkkunststoffen.nl   is het uitgebreide leveringsprogramma PVC schuimplaten te bekijken. Het merendeel van de schuimplaten die u daar kunt vinden zijn gemerkt onder de naam Vikupor. Dit hoogwaardige merk PVC schuimplaten is een echte allrounder, die voor uiteenlopende doeleinden kan worden ingezet. De uitgebreide beschikbaarheid bestaat uit vele uitvoeringen, maten, kleuren en diktes. Naast de standaard uitvoeringen is er ook de mogelijkheid van een recycle variant. Het gaat hierbij om een Vikupor plaat met een zwarte kern. Deze plaat is samengesteld uit een zwarte recycle kern met twee witte toplagen. Daardoor bestaat de plaat voor ongeveer 80% uit gerecycled materiaal.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Bloemendaal.

Aanmelden